2010. október 7., csütörtök

Rajzpályázat: A Nyálacsorgó Konzumidióta


Szeretnék segítséget kérni a rajzos kedvű látogatóktól:

Azt mondják, egy jó kép 1000 szónál is többet ér.
Ezért szeretném megalkotni a Nyálacsorgó Konzumidióta univerzális (globális?) karakterét. A megnevezésre Bogár László egyik könyvében bukkantam, és megmozdította a fantáziámat. 
(A balra látható karikatúra inkább csak inspiráció.)

Ha elfogadjuk, hogy a multinacionális óriáscégek a fogyasztói társadalom motorjai, akkor annak a Nyálacsorgó Konzumidióta az üzemanyagja.
Mindannyian fogyasztók vagyunk bizonyos fokig, némelyikünk jobban mint mások. Az ő karikatúrájukat szeretném megalkotni, a szenvedélyes vasárlóét, a túlfogyasztóét, aki azért vásárol, mert valami olcsó, és nem azért mert szüksége van rá.

Ezért támadt az ötlet, hogy pályázatot kell indítani egy olyan karakter megalkotására, amelyikhez egyáltalán nem akarunk hasonlítani.

Abban reménykedem, hogy ha vizuálisan megjelenik a Nyálacsorgó Konzumidióta, és a túlfogyasztás szimbólumává válik, talán egyes csoportok magukra ismernek, és megpróbálnak eltávolodni tőle...

A pályázat egyszerű.
Lehet egyszerű karikatúra, vagy trükkös Photoshop alkotás.
A lényeg, hogy szembeötlő legyen, és könnyen lehessen másolni, variálni, hogy több adott környezetbe bele lehessen illeszteni, például szórólapokra, internetes oldalakra, e-mailekbe, satöbbi... Szóval hogy könnyen terjedjen
A pályaművek linkjeit küldjétek el egy hozzászólásban, és ha összegyűlik néhány, felteszem itt egy oldalra, majd indítok egy online szavazást.
A győztes jutalma a dicsőség... meg talán egy icipicivel élhetőbb világ. 





2 megjegyzés:

  1. Még senki sem küldött semmit?

    Kár

    VálaszTörlés
  2. Itt található egy diavetítés képek gyűjteményéből. (más téma is van, de ehhez kapcsolódó is több)

    http://paradoomer.blogspot.com/

    VálaszTörlés

Free counters!